Jan 13, 2012

hujan tangis kuredah

Sekarang kat luar tengah hujan… Salah satu punca rezeki bagi kita, manusia….. Alhamdulillah… :) Menanti hujan untuk teduh… Nak pergi jumpa sahabat.. berusrah seperti biasa…walaupun sebenrnya baru ulang dari usrah kakak tapi petang ni pula usrah untuk adik2..sekarang dah 13 hari setelah masuk 2012..perlu teruskan n laksanakan apa yang telah diazam.. Rasa macam belum ada perubahan lagi dalam diri ni… Kena berubah juga biarpun sukar… Tak boleh manjakan diri…. Kena paksa diri… Semuanya demi kebaikan…. Betul tak? :) Sampai bila nak jadi orang yang sama, kan? Teringat quote seorang sahabat(adik usrah)

Hidup mesti mau improve!!!

Da sebuah lirik lagu dari kumpulan nasyid Devotees;

Hijrah ini memang susah… Hijrah ini memang payah… Hijrah ini menuju Allah… Di hujungnya hasanah….

Insya’Allah…. Tanamkan azam dan kuatkan semangat…. :)Strive for Mardhatillah

kembali selamanya..

Subhanallah… MasyaAllah…. Ana renung ke langit sebentar sambil kaki melangkah…. Menghayati lukisan Illahi yang maha indah… Betapa diri ini kerdil… Namun sering saja lalai dari mengingati-Nya… Terbayang segala kejahiliyyah-an ana selama ini… Ana terlalu ingin berubah namun… Bisikan-bisikan iblis laknatullah itu seakan-akan terlalu kuat… Alhamdulillah… Sesungguhnya Allah itu Maha Akbar… Maha Kuat dari bisiknya Iblis… Sedikit sebanyak telinga dapat ana tutup dari mendengarnya… Ana akui kejahiliyyah-an itu masih tersisa… Tapi ana bertekad ingin menghakis sedikit demi sedikit kejahiliyyah-an itu….

Ya Allah, ya Tuhan kami, janganlah kiranya Engkau pesongkan iman kami sesudah Engkau kurniakan kepada kami petunjuk. Anugerahilah kami rahmat kerana sesungguhnya Engkau Maha Pengurnia.


*p/s:kembali setelah dipujuk rayu oleh sahabat:)..insyaALLAH,post slpas ini akan lebih bermanfaat especially untuk diri ini...

Strive for Mardhatillah