Aug 6, 2010

uNtAIan TasBIh iTu....

temanku sufi,
mungkin terdapat maksud di balik setiap manik-manik untaian tasbih tersebut..ku mencari-cari namun x juga ku temui..

barangkali,ia tersirat seribu tanda kenangan pahit mahupun manis...ku biarkan fikiran ku itu berlalu begitu sahaja..namun,hati ini memberontak tatkala untaian tasbih itu menar-nari di jari jemariku..

ingin sangat ku mengerti dan memahami apakah sebenarnya ia..oohh ALLAH,tidak mungkin hambaMu ini mampu menanggung musibahMu yang sangat berat..sekali lagi,ku tinggalkan apa yang bersarang di hati semata-mata ku yakin di dalam hati bahawa ALLAH lebih mengerti..

namun pemilik jiwaku ini mahu mendugaku...sakit jelas terasa..namun,ku gagahi juga kerna ku yakin ia mengandungi seribu hikmah..hanya ku dan DIA sahaja yang mengerti apa yang sebenarnya terjadi..

tapi,di saat ku jatuh, ku bangkit kembali kerna ku yakin dengan janji-janjiNya disana..

wahai ALLAH,pemilik jiwaku ini, jangan kau ringankan ujian yang melanda diri ini tapi Kau tebalkanlah imanku ini agar ku merasa betapa manisnya hidup dibumiMu ini..

Duhai ALLAH,pencinta setia yang hakiki,akan kugagahi juga langkahku ini agar ku mencapai tahap kemanisan iman itu..agar ku tahu bahawa hidup ini bukan sekadar sia-sia Kau ciptakan..

sekali lagi..kubiarkan mimpiku itu dibawa angin kehidupan seorang puteri..dan menunggu saat yang sebenarnya akan terjadi..wallahua'lam..


sufi,doakan ana yer...=)

No comments: