Feb 10, 2011

aku disunting??

salam wbkt..
keluar sahaja dari Kuala Lumpur International Airport,ana ternampaka senyuman manis kakakku yang kedua dari jauh yang sedang menunggu di kereta..

dia memang mengambil keputusan yang tepat untuk tidak menunggu ana di dalam airport..
Fuhh!!sangat ramai orang dan wartawan di dalam..
ana dan rakan-rakan yang lain jugak cuba untuk lari dari mereka supaya tidak diwawancara..kihkih..
alahamdulillah selamat..

selang beberapa minit dalam kereta ana terus call orang-orang tersayang untuk mengkhabarkan bahawa ana sudah selamat sampai di tanah air tercinta..

orang pertama yang ana call adalah nenek..

nenek:da balik?alhamdulillah...bila sampai..bla3x...
(macam-macam ditanya)..aduh nenekku ni...
bila nak balik umah nenek??
ada orang dah lamar mera ni..
dia nak bg mera kereta dengan duit sekali..
(terkejut+kelu lidah untuk berbicara)
betul ke nenekku ini?
aduh!!!
cepatlah sayang balik umah nenek..lepas ni tak payah balik mesir lagi..what???(hati menjerit meronta)oh tidak!!!!cintaku disana....iluvegypt..

selepas meletakkan handfon,ana terdiam seketika..tanpa disedari,kakakku sedar dan bertanyakan kenapa..

ana membuka mulut dan beritahu apa yang diperkatakan oleh nenek..
hahaha(gelak hantu kakakku memenuhi ruang keretanya)

then,mulalah dia ceritakan perkara yang sebenarnya...
ooooooooooooooooooooo..rupanya...
perkataan lamar disitu membawa maksud ana telah dipertanggungjawab oleh mkcik untuk menjaga nenek dan anaknya yang berusia 2 tahun..fuhh!!
so,sebagai ganjaran,dia akan meminjmkan kereta +duit gaji selama ana menjaga baby tua dan baby kecil..kihkih..

lega!!nenek saje je wat gempaq..hebat lah nenek ni..
apa2 pun ana akan balik ke kg sabtu ni untuk memulakan tugas sebaai nanny kat umah tu..

doakan ana...

5 comments:

iwanrizu91 said...

cuti brape lame miera...

iwanrizu91 said...

cuti brape lme miera..

Saneem 91 said...

klaka betol cite meera, ehem ehem.. tapi jauh disudut hatiku, mendambakan meera betol2 diping oleh rijal yg sholeh.. ameen2 ya rabbal a'lamin..love =)

lotusfinder said...

kak mira nie bikin gempaq la.ha2..caya la nenek akak =)

princess ameera said...

iwan:x pasti la iwan brapa lame cutinya..tunggu kpt jer ni..hehe

sanem:ameen..harapnya mcm tu la...

lotisfinder:hehe..nenek akk memg mcm tu...lala