Nov 17, 2012

kita antara yang terpilih

Assalammualaikum wbkt..

Kembali bernaung di bawah rahmat Ilahi. Dengan limpah kurniaNya kita masih lagi dapat menikmati kemanisan iman dan islam.saya  hadiahkan perkongsian ini kepada mereka yang telah berusaha, bertungkus lumus mendamba kasih Ilahi. terutamanya kepada mereka yang membwa beban dakwah ini.

  Wahai pencurah kasih sayang dan teman manja, akan saya ikhtiar supaya ganjaran mu disaksikan oleh semua di yaumul hisab kelak. 

  Wahai pencurah senyuman manis dan ceria, tiada lain yang ku pinta untuk kalian selain dari rahmatNya. Sangat bertuah daku bersama kalian, hanya Allah yang dapat memberi ganjaran yang setimpal.  

  Kepada pembimbingku, murabbiku, guruku, kanku pastikan ilmu kalian tidak terputus. Kepada sahabatku, doakanlah diri ini, saya sedar akan tugasan yang tertangguh. Duhai sahabatku di dunia gemilang, sabar dan berpegang teguhlah pada tautan ini, supaya dapat kita sama-sama kembali kepada fitrah yang sebenar. Hanya sekalung doa rabithah yang dapat saya usahakan untuk menjaga persahabatan ini, bersabarlah, janganlah mudah hanyut disisi taghut yang sentiasa berazam untuk memusnahkan kita anak adam.

Duhai akhwat wa ikhwah fillah, berpaksikan jasad yang sihat, akhlak yang mulia, akal yang intelek, kekuatan untuk berdiri sendiri, aqidah yang sejahtera, ibadah yang shahih, pengurusan masa yang bijak, tersusun dalam urusan dan berguna untuk orang lain,

bukankah dulu kita telah berjanji kepdaNYa akan memikul beban dakwah ini bersama?adakah kita telah terlupa pena telah diangkat untuk menjadi penyambung khalifah di abad ini?

takdir Allah telah menyatukan kita,takdir Allah juga kita telah terpilih antara mereka.sama2 kita tetapkan hati agar menjaga hidayah yang tidak ternilai itu.simpan kemas-kemas didalam kotak besi agar tidak diambil kembali olehNya.ingat!!hati itu Dia yang pegang.sekelip mata sahaja DIa bisa membolak balikkannya.

salam ukhwah wa mahabbah fillah

p/s:siapa makan cili terasa pedasnya(owh teringat,masakan waktu program semlm sgt pedas),siapa baca entry ini diharap terketuk imannya.

*semoga ikatan ukhwah kita ibarat rantaian tasbih yang tiada penghujungnya:-)
Add capt
Strive for Mardhatillah

No comments: